Tannregulering FOR BARN 

Det er viktig at barn blir henvist tidlig og får riktig diagnose, da tannregulering oppnår best resultat når barn og ungdom er i vekst. 

Kontakt oss gjerne hvis du har noen spørsmål.

VelKOMMEn TIL OSS 

Det er din tannlege eller tannpleier, offentlig eller privat, som henviser barn til vurdering hos kjeveortoped. 

Det er veldig viktig å ta med henvisningen til konsultasjonstimen. Henvisningen blir ikke sendt dirkete til oss, uten den får du ikke dekning av HELFO og må betale full pris. Du kan også sende henvisningen via e-post eller post, så tar vi kontakt med deg for å sette opp en konsultasjonstime. 

WUpvHe1A_edited.jpg

Første UNDERSØKELSE

Det er helt normalt å være litt spent ved første besøk, men det er ingenting å være engstelig for, tannregulerings-prosedyrer er smertefrie; vi borrer ikke i tennene– og har heller ikke sprøyter på kontoret. Hvis du er usikker eller gruer deg, husk å informere om dette ved bestilling av time, så vil vi ta høyde for det. Pasienter under 18 år bør følges av voksen ved første besøk. 

Dersom tannregulering ER ØNSKET ELLER NØDVENDIG

Dersom tannregulering er ønsket eller nødvendig vil du bli orientert om alternative behandlinger, risiko, økonomiske forhold, behandlingstid, samt krav i forhold til samarbeid og munnhygiene.
 

Valg av behandling er individuelt da det vanligvis finnes flere løsninger; sammen skal vi finne den beste løsningen for deg. 

Etter første besøk vil du få en ny time for en mer omfattende undersøkelse. Her vil vi ta skanning av tennene dine, registrere sammenbitt og ta foto for videre analyse og detaljering av behandlingsplan

 

Vi vil også sende en tilbakemelding til tannlegen din med nødvendige opplysninger, i noen tilfeller vil du bli innkalt til en kontroll før vi setter på regulering.

_edited_edited_edited.jpg

dekning fra HELFO

I mange tilfeller dekker Helfo en del av honoraret for tannregulerings behandling, i henhold til en prosentsats av egne fastsatte takster. 

Det finnes forskjellige grupper som gir rett til ulik prosentvis dekning.

Du kan finne mer informasjon om dette på baksiden av henvisningsarket.

behandlingsavtale og KOSTNADSOVERSLAG

Det gis både muntlig og skriftlig informasjon om diagnose og behandlingsmuligheter med et kostnadsoverslag.

Vi vil sende en skriftlig behandlingsavtale som inneholder diagnose, behandlingsplan, forventet lengde på behandling, samt honorar med spesifisert dekning fra Helfo og pasientens egenandel. 

mDVzKE-g.jpg

HONORAR

Ved første konsultasjon må vi som regel ta røntgenbilder. Egenandel for røntgen og konsultasjon kan variere fra 470 - 1055 kr. Honorar for konsultasjon og røntgen er separat fra aktiv tannregulerings behandling; du blir debitert etter faste offentlige takster og betaler når konsultasjonen er over. Vi har bankterminal på kontoret og tar i mot vipps, men vi tar ikke kredittkort.