Før BEHANDLING 

Om du skal begynne behandling, eller bare er interessert i å vite mer om kjeveortopedi, kan du finne nyttig informasjon på denne siden. 

Ring oss gjerne hvis du har noen spørsmål.

OM KJEVEORTOPEDI 

Med kjeveortopedi, tannregulering, kan vi rette på tennenes stilling ved å presse på dem. Tennene sitter nemlig ikke helt fastvokst i kjevebeinet, men henger i tynne elastiske tråder som kalles ligamenter. Når en kraft presser på en tann, vil ligamentene bli presset fra en side- og strukket fra en annen. Når kraften som presser på tannen blir langvarig og sterk nok, vil benet rundt tennene omformes og tannen vil flytte på seg. 

Dersom man har veldig stor overbitt eller plassmangel, kan fjerning av utvalgte tenner bli nødvendig. Mellomrommet vil da lukkes med fast regulering. På barn og unger er det også mulig å forandre stillingen av kjevene ved å påvirke vekst-retning. 

På voksne pasienter finnes det ikke vekst i kjevene lenger, men det er fremdeles mulig å forandre på tennenes stilling med tannregulering. Hvis nødvendig, er det også mulig å forandre stilling- og størrelse på kjever gjennom en kombinasjon av 

tannregulering og kjevekirurgi. 

BehandlingsALTERNTIVER 

Det finnes som regel flere behandlingsalternativer, avgjørelsen om hvilken behandlingsmetode som passer deg, avhenger av kjeveortopedens anbefaling og dine ønsker. Hos oss tilbyr vi både fast og avtagbar tannregulering.

FAST TANNREGULERING

pngkey.com-braces-png-2148106.png
Untitled_Artwork%203_edited.png
Untitled_Artwork_edited.png

Fastsittende tannregulering er klosser, også kalt brackets, som sitter fastlimt på tennene med en bue festet til klossene. 

Det finnes forskjellige typer brackets; noen er større enn andre, og de kommer i både stål og keramikk. 

Tannregulering med metallbrackets er den vanligste og rimeligste typen som blir brukt blant barn og ungdompasienter. Metallklosser blir limt utenpå tennene og en metall bue festes til klossene. I løpet av behandlingstiden skifter vi buen periodisk, slik at vi gradvis kan flytte på tennene uten ubehag. 

For pasienter som er allergiske til nikkel, finnes det gullbelagte brackets; disse har en champagne farge og er mindre synlige enn brackets i sølv.

Keramiske brackets fungerer nesten på den samme måte som klassisk tannregulering, men klossene er laget av tannfarget porselen og er nesten usynlige. 

Usynlig TANNREGULERING

Dersom du ønsker en mer diskré tannregulering, tilbyr vi Invisalign. Dette er en behandlingsmetode som består av et sett avtakbare, gjennomsiktige skinner som nesten ikke synes. Skinnene tas av når du spiser eller pusser tennene, noe som gjør skinnebehandling til den mest hygieniske tannreguleringen på markedet.

Apparaturen er spesial tilpasset hver enkelt pasient og hver enkelt tann. Etterhvert som tennene flytter på seg, vil du få nye skinner. Slik fortsetter behandlingen frem til tennene står som ønskelig. Skinnene skal som regel byttes hver 7 dag; besøks-intervallet hos oss er ca. 4-8 uker, avhengig av behandlingsfase. 

Adult-Upper-Invisalign-Aligner-on-White-